Så kommer du igång med affiliatemarknadsföring

Så kommer du igång med affiliatemarknadsföring
2014-08-18 Affiliatenätverk.nu

Har du intresse för att arbeta med affiliatemarknadsföring men inte vet hur du ska komma igång? Vi bjuder på 7 punkter på hur du enklaste startar ditt arbete.

Anslut dig till 1-2 nätverk att börja med

Det finns ett stort antal affiliatenätverk att anmäla sig till. Men börja med 1-2 stycken för att lära dig hur affiliatemarknadsföring fungerar. När du börjat ”bli varm i kläderna” kan ytterligare nätverk utnyttjas. En rekommendation är att börja med Adrecord och Adtraction. Två nätverk som har snabb kundsupport, tydlig och enkel struktur och relativt stort utbud. Flera goda tips finns att hitta med hjälp av Google. Böcker och annat finns självklart att läsa inom ämnet.

Gör grundligt förarbete

Ett steg som många missar är förarbetet med sökordsanalys. Genom Googles Sökordsplanerare kan man se hur många som söker på ett specifikt ord eller en specifik fras. Här skapas grunden för att få många besökare. Tänker du bygga en sida om radiostyrda båtar bör du först kolla om det finns sökningar på detta. Men även att det finns affiliteprogram som kan användas.

Bygg upp en blogg eller hemsida som ser seriös ut

Din webbplats behöver inte vara färdig och bloggen behöver inte ha 100 inlägg innan ansökan sker till olika passande program. Men bygg de så mycket att de upplevs seriösa. Ett flertal företag kontrollerar nämligen webbplatsen innan de godkänner kanalen för deras affiliateprogram. Risken att man får ett nej är betydligt större om sidan känns ”ofärdig”.

  • Skriv om det du har intresse för – eller låt någon annan göra det

Texten blir intressantare, bättre och mer faktamässigt korrekt om du skriver om något du ha stort intresse för. Vill du jobba med affiliate inom ett område du inte helt och hållet behärskar så köp istället texterna från en erfaren skribent. Ett stort antal går att hitta här.

  • Satsa på faktasidor

Många förknippar affiliate med bloggare som har tusentals besökare per dag på sin blogg. Men det är lång väg att komma dit. Då är det mer effektivt att satsa på faktasidor. En sida som jämför priset på glasögon, en sida som recenserar arbetsskor eller en sida som presenterar alla gula slipsar som går att köpa på nätet. Dessa sidor har betydligt högre konvertering än en vanlig blogg och därmed krävs betydligt färre besökare för att sidan ska ge inkomst.

Jobba med SEO

Det spelar ingen roll hur snygg webbplats du har eller vilka fantastiska kundinriktade funktioner som finns på sidan – om inte någon besöker den. För att få inkomst krävs besökare. För att få besökare krävs SEO.

Självklart finns även andra vägar att gå för att få besökare men SEO väger extremt tungt och är något de allra flesta inom affiliate jobbar med för att synas på Google och därmed få fler besökare.

  • Ha tidsperspektiv och mål

En del kallar affiliate för ”passiv inkomst”. Det är det också – men vägen dit är allt annat än passiv. Du kommer behöva lägga ner åtskilliga timmar på att bygga upp din webbplats, jobba med SEO, optimera konverteringen m.m. Sätt upp delmål och jobba utifrån dem och inse framförallt att affiliate inte ger inkomst under de första månaderna. Men det kan löna sig rejält – på lång sikt.

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*